Lillens pass

Nu kommer ett av alla dessa dagens pass inlägg ;)

Idag var det lillen som fick sig ett dressyrpass och kan säga att idag gjorde han sitt första ordentliga dressyrpass. Förstå mig rätt nu alla passen har ju varit ordentliga osv men detta var liksom "jobb" i alla gångarter. Skritt och traven har jag ju jobbat lite mera nu på men idag var det även dags att jobba galoppen lite mer. Har innan bara stått upp i den och rullat på typ.
Så började med skritten och då var det 20 m volt vid A och C och la mkt vikt på att han skulle ställa på volterna och verkligen bli liten banan och sen rätta ut och rakrikta på långsidorna. Detta gick bra och högervarvet satt som en smäck men vänster så har han det lite svårare men vi fick till det tillslut.

Gjorde samma sak i traven och där är vi rätt obalanserade dels då han rör sig så stort och det är jag ovan vid och sen är detta hans mest obalanserade gångart men även här fick vi till det efter lite xtra benmuskler som verkligen fick hålla honom undan för innerskänkeln så han inte drog sig inåt i volterna. Brukar även då flytta ut ytter handen lite då det blir som att man ger hästen lite mera plats och man får koll på ytter bogen lättare.

Sen så galoppen, satt ner i den och jobbade den utan att ta bort det roliga.
Jobbade på samma sätt som i skritten och traven men volter osv och jädrar vad kul det var :D...
Han förvånade mig totalt med att verkligen ta till sig uppgiften och la sig i en stadig och taktmässig galopp där han iof krävde vissa stunder en del benstöd men var inte seg eller envis utan var nog mest att han tyckte det faktiskt var jobbigt...

I galoppen så tänkte jag på rätt mkt ytter och liksom tryckte innerskänkel mot ytter tygel är ni med???

Sen var hela målet med passet att tänka framåt och få ur hans handbroms vilket vi lyckades med...
Alla hans pass är ju den viktigaste regeln att ha kul och tänkte framåt i allt vi gör.

Nu vilar han nog imån och sen kör vi på torsdag igen, funderar på om han skulle få bekanta sig med bommarna då?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0