Bloggpaus

Nu ev kommer det bli en bloggpaus... Kommer kanske nått inlägg då och då men glest skulle jag tro...

Varför jag tar paus får ni veta när jag är tillbaka... Men nu är jag tyst...
Så vi höres igen, ha det gött under tiden :)


Promenix

Blev en promenad på 40 min med lillen idag.
Han var så trött efter lördagens pass igår och tror han har lite träningsvärk oxå. Så fick bli en trevlig promenad runt galoppbanan och sommarhagarna...


Klar

Är klar med stallet och har duschat... Idag är det en dålig kropp dag så nu blir det vila resten av kvällen. Ska inte sova men måste låta kroppen vila annars är jag död i flera dagar framöver.

Beauty skötte sig bra idag men hade lite träningsvärk efter igår vilket kändes vissa stunder men hon var grymt fin ändå.

Lillen fick vila och han hade rejäl träningsvärk verkade som... Skönt att han fick off idag då... Får se hur han är imån... En skrittur ut kanske?

Har även slut på hipposcrub så det blir att inhandla imån... Det funkar och muggen försvinner sakta men säkert... Bara raspen jag ska få kontroll på nu.. Då han är i princip ren i karlederna på vissa ben...


Trött

Sovit riktigt kasst inatt och känner mig helt död idag men ändå vill jag göra nått... Hmm... Kanske skulle låta lillen gå på lina iaf idag... Eller nja han måste nog ta igen sig sen igår... Beauty kommer iaf gå och sen ska hon få vila på måndag... Det är hon värd... Så vi får se... Drar mig nog till stallet om en stund... Vi ser :)


Lillens pass

Idag gjorde jag och lillen nått för första gången!!! Vi hoppade... Introducerade ju bommar i torsdags och kände att några skutt var han redo för så idag small det :p

Hoppade det på bilden och det är 17,5 i mellan men var så klart inte hinder första gången utan första hindret låg ner och det andra var uppe.

Hoppade mest i trav eller rättare sagt föll han in i galopp efter första fick han fortsätta så men annars trav :)

Gick super och han hoppade alla gånger och inga dumheter här inte :)


Första besöket avklarat.

Första stallbesöket för idag är avklarat och tänker faktiskt inte skriva mer om det mer än att beauty är klar för dan :).

Skall tillbaka sen och rida lillen och fixa stallet... Måste in och köpa idomin oxå innan stallet...


Grovfoder

Jag kom till insikt för några år sen att grovfoder var viktigare än vad jag trodde då. Körde på dom här 7-10 kg eller vad det nu var på beauty och visste typ inte bättre...

Men så när jag började med hönät till henne för 4-5 år sen så ökade ju mängden iom att man fyllde en sån eller två och hängde in vilket resulterade i att hon stod aldrig utan mat inne.
Det var nog i denna vevan jag började räkna foderstater om jag minns rätt...

Men men efter detta så har jag blivit sån att för mig är grovfoder det viktigaste i mina hästar foderstater och jag är en av dom som föredrar fri tillgång på grovfoder.
Har stått på 2 ställen där det varit fri tillgång på hösilage och det har alltid funnits balar ute i hagarna och i boxarna stod alltid mina med 2 stora fyllda hönät och jag såg till att dom aldrig stod utan.
Hönätet var mest för att dom inte skulle drar runt allt och minska foderspillet inne.

Nu i detta stallet jag står i har även dom fri tillgång vilket som ni säkert förstår jag älskar... Riktiga höhäckar eller vad det kallas och två stycken till och med...

Inne står dom även på fri tillgång i form av massor av mat.
Och NEJ mina hästar är inte tjocka för detta, iom att jag behöver inte alls ge dom så mkt kraft och dom ingen av mina hästar hets äter eller äter sig tjocka utan äter så dom får sitt tuggbehov tillfredsställt.... Och detta har även varit super för lillen som behövt så mkt mat iom han växt så mkt + svårfödd...

Så jag föredrar att fodra med främst grovfoder och då med fri tillgång och sen lägga till kraft när man fått analys och hur mkt hästen presterar.
Luddigt inlägg men tror ni förstår vad jag vill få fram...

Vad tycker ni, fri tillgång eller inte????


Så trött på det...

Fan oxå min bumper till telefonen som jag fick av älsklingen pajade idag när jag skulle ta av den...
Har redan bytt den 1 gång innan jag nog gick denna sönder på exakt samma ställe som den förra, lär ju knappast gå och bytta...
Och jag som gillar den så grymt PINK och gran... Suck...

Får ta och köpa på mig en ny och sen ska det faktiskt få bli ett ordentligt skal oxå...
Vill så gärna ha ett svart, ljusrosa eller vitt blingbling skal...


Diss

Nått som jag verkligen hatar och inte tål är när man inte tar bort schabraket eller padden från sadeln när man hänger upp den igen. Padd kan jag ta men schabrak??? Nää det ska av och inte ligga under sadeln, hur bra kan det eg vara för lädret med ett fuktigt schabrak som behöver torka???

Nää BIG no no på det... Så himla jobbigt är det inte att ta av det efter ridning.

Bild på min sadel, så brukar jag ha det...


Hej hej

Hemma från stallet nu...Beauty fick sig ett lång och låg pass i paddocken och lillen vilade :)

Såhär trött är man en fredagskväll....


Redo för stallet...

Kakan står i ugnen och jag har lyckats uppdatera telefonen till iOS 5.0... Efter ex antal hjärtattacker kan jag lova er... Men tror jag gillar den nya programvaran faktiskt... Lika så den nya FB appen :p
Men slutsnackat om telefonen nu ska jag få nått i magen sen blir det stallet och rida lillen... Jag har insläpp idag oxå :)

Berättar mer om stallet sen :)


Terräng/dressyr

Tänkte berätta om beautys pass igår. Hon var redigt fin och WOW känslan infann sig flera ggr ska ni veta.

Red först ett rätt krävande dressyrpass på banan. Jobbade mkt med skolorna idag. Men ingetting nytt la jag in utan la lite xtra "kärlek" på det hon kan och satan hon satte verkligen allt!
Galoppbytena gjorde hon rent och korrekt direkt utan att flyta iväg, galoppslutorna var nog det som satt bäst, fin form, fin takt och jämna.

Galoppiruetterna var himla bra oxå och här beauty satte verkligen sig...

Så aa i dressyrens att allt jag allt var så lätt och okomplicerat. Kanske ska köra som jag gjort det sista och låtit skolorna vara och sen bara jobba med dom ett pass då och då.

Efter passet så skulle jag skritta av henne runt terrängbanan men var lite busig och lät henne skutta lite över några hinder där :) kul och himla härligt att få skutta lite :)
Och hon hade ögon i tassarna och lyfte ordentligt och rygg åkte med i varje språng... Like!!!!

Så aaaa ni förstår nog att jag är nöjd med henne today...


Perfekt

Min fina sessan var super fin dag!!! Riktigt wow upplevelse där allt som en smäck!!! Mer om sett senare ;)

Har även skuttat lite på stallets terrängbana idag :)


Sjuk...

Idag är jag sjuk... Förskyld, tror mig ha feber och känner mig som en heffaklump... Mysigt...ska försöka ta mig upp nu och få i mig lite frukost och framför allt TE!!!


Lillens pass

Nu kommer ett av alla dessa dagens pass inlägg ;)

Idag var det lillen som fick sig ett dressyrpass och kan säga att idag gjorde han sitt första ordentliga dressyrpass. Förstå mig rätt nu alla passen har ju varit ordentliga osv men detta var liksom "jobb" i alla gångarter. Skritt och traven har jag ju jobbat lite mera nu på men idag var det även dags att jobba galoppen lite mer. Har innan bara stått upp i den och rullat på typ.
Så började med skritten och då var det 20 m volt vid A och C och la mkt vikt på att han skulle ställa på volterna och verkligen bli liten banan och sen rätta ut och rakrikta på långsidorna. Detta gick bra och högervarvet satt som en smäck men vänster så har han det lite svårare men vi fick till det tillslut.

Gjorde samma sak i traven och där är vi rätt obalanserade dels då han rör sig så stort och det är jag ovan vid och sen är detta hans mest obalanserade gångart men även här fick vi till det efter lite xtra benmuskler som verkligen fick hålla honom undan för innerskänkeln så han inte drog sig inåt i volterna. Brukar även då flytta ut ytter handen lite då det blir som att man ger hästen lite mera plats och man får koll på ytter bogen lättare.

Sen så galoppen, satt ner i den och jobbade den utan att ta bort det roliga.
Jobbade på samma sätt som i skritten och traven men volter osv och jädrar vad kul det var :D...
Han förvånade mig totalt med att verkligen ta till sig uppgiften och la sig i en stadig och taktmässig galopp där han iof krävde vissa stunder en del benstöd men var inte seg eller envis utan var nog mest att han tyckte det faktiskt var jobbigt...

I galoppen så tänkte jag på rätt mkt ytter och liksom tryckte innerskänkel mot ytter tygel är ni med???

Sen var hela målet med passet att tänka framåt och få ur hans handbroms vilket vi lyckades med...
Alla hans pass är ju den viktigaste regeln att ha kul och tänkte framåt i allt vi gör.

Nu vilar han nog imån och sen kör vi på torsdag igen, funderar på om han skulle få bekanta sig med bommarna då?!


Det funkar!!!

Så underbart appen publicerade mitt test inlägg, love it... Nu hoppas vi på att det håller i sig så uppdateringen blir bättre igen...

Just nu ligger jag faktiskt fortfarande i sängen. Är nämligen sjukt trött idag och lite huvudvärk, tror det blev för mkt för kroppen igår... Men vilar jag lite nu så får vi hoppas på att det blir bättre sen.

Tänkte bjuda er på lite bilder från i söndags kväll i stallet :)


App test

Test test


så trött...

Jag är verkligen ledsen att uppdateringen är så dålig just nu med det är faktiskt pga att appen bara strular... Blev så efter senaste uppdateringen och sen dess har jag inte kunnat lägga in ett enda inlägg... Hoppas verkligen att dom fixar det snart för jag sitter aldrig vid datorn och blogga via mobilen genom safari är för tråkigt då jag inte kan lägga upp några aktuella bilder då så hoppas verkligen att appen kommer igång snart igen.

Är helt död för tillfället och har igentligen varit det hela dan, sen har jag ju oxå varit igång nästan hela dagen vilket tar ut sin rätt på mig rätt rejält.

var först i dag med mamma som vanligt på Hälsa och Rehab och sen blev det lite handling... och direkt efter det till stallet... Och jag var redan jätte trött när vi körde in till Falkenberg.

Så jag har varit igång hela dagen med mer eller mindre fysiska saker och klippa tar på krafterna... Så nu kastar jag in handduken och tackar för mig... Kan även berätta innan jag lägger mig att Beauty blev longerad idag, var fin och kom fram riktigt fin i formen och fick rejält påskjut bak... Duktig flicka :)

men aja vi hörrens imån hoppas jag så får ni sova gott för det ska iaf jag försöka med :) natti Natti


klippning...

Idag så fick faktiskt Lillen för första gången i sitt liv bekanta sig med min klippmaskin. Han reagerade inte nått när jag  satte på den utan då ville han se om man kunde smaka på den... Och sen när jag la den emot honom så stod han bara där så jag började klippa och 1 timme efteråt typ så var täckesklippningen klar + halva ansiktet och ben klippta och det var som han inte hade gjort nått annat än bli klippt... Han tyckte det var lite tråkigt i slutet och stod och skrapa men ingetting som störde och ingetting som försvårade jobbet för mig...

Nu är det säkert vissa av er som undrar varför jag klipper en 3 åring... Jag hade faktiskt inte tänkt att klippa honom iår iom att han inte går så mkt osv... Men han svettas mera än vad jag trodde och jag tycker faktiskt att det är bättre att klippa och täcka än att ställa in en svettig häst i stallet där förskyldningsrisken faktiskt rätt stor...
Så jag klipper, nu fick han ju inte en helklippning för det behöver han inte utan klipptes där han svettades och inte ser jätte dum ut i heller hahaha även om jag föredrar helklippningar men det får det bli längre fram i framtiden.


Livsnjutaren nr 1

Såhär hittade jag Lillen i hagen i fredags eller då låg han helt ner med huvud oxå... Men för att kunna posa så måste man resa på huvudet tyckte han :)

Det känns så skönt att även om vi just nu har lite oro i flocken pga dom inte bestämt rangordning på varandra än så kan Lillen ändå slappna av så bra så han sover i solen...



image descriptionimage description


Dagens pass (gårdagen) 8/10-11

Lillen fick springa på linan idag och med inspäning. Han var riktigt duktig då han dels är inte jätte van att longeras med inspäning + att han brukar sparka och bocka som en galning... Men nu så jobbade han på bra och lyssnade på mig för det mesta iaf ;) Hade jag fått vara petig så skulle jag velat ha fram honom i formen lite till och lägre... men nu får jag faktiskt inte vara så petig med just detta då han är inte jätte mkt longerad under dessa omständigheter :)

appen...

mega förlåt för den dåliga uppdateringen men blogg.se appen har ju *** inte funkat sen i fredags... vad hände där liksom??? det har funkat nästa prickfritt för min del men nu får jag inte iväg ett enda ord... konstigt...

MEN jag ska försöka åtgälda denna dåliga uppdateringen med två filmer på Lillen ( kommer i nästa inlägg) hopppas ni blir glad då :)


My love

Är på väg till stationen nu för att hämta Simon :)... Äntligen...

Sen blir det stallet och after that handla... Himla mysigt väder ute och solen tittar fram :) härligt...


Dålig uppdatering

Sry sry sry men jag verkligen inte orkat... Mådde sämre än vad jag trodde efter sjukhusbesöket men det börjar släppa nu. Ska berätta om hästarnas pass snart... Dom är båda sjukt fina just nu :)

Imån kommer Simon och stannar hela helgen :) längtar!!!!


Food

Lagar lite mat just nu, känner att hungern börjar komma... Good... Har varit i stallet och gjort klart allt där och efter middagen ska jag ställa mig i en dusch tänkte jag men först bonde söker fru ofc...
Berättar om stallet sen :)


Pain...

Mår sådär lagom kasst har skit ont i musklerna efter EMG'n och handen är den som är värst.
Hoppas det är bättre imån men antar att musklerna kommer vara rätt möra då...

Hästarna fick vila idag, var bara där påväg hem nu ikväll och mockade + fixade fodret... Kollade igenom båda två och allt var helt och rent :)skönt..

Ska försöka få ihop om beautys dressyrpass igår men det får bli imån men kan avslöja att hon var helt fantastisk... En dröm. Men mer om det imån...


Toys' R s

Har varit hos Johanna och Andreas
och träffat deras Goa Moa som är 2,5 månad gammal... Go unge :)
Johanna är min systerdotter ( på pappas sida).
Blev lite fika och en massa tjöt... Mysigt :)

Köpte med den här söta nallen till Moa... Nästan så man snodde med sig den hem....


Salgrenska

Har precis gjort nått hemskt på salgrenska... Först kollade dom mina nerver men elstötar... Detta var väl helt ok, lite obehagligt men inte mer än det... Sen gjorde dom en EMG det är typ samma sak MEN med en nål som dom tryckte ner i musklerna.. Och typ grävde runt i samtidigt som jag fick spänna musklen...

Detta var hemskt och efter dom satt den i handen så svimmade jag nästan... Vet inte hur många ggr dom tryckte ner den men många och ont som fan gjorde det...

Men nu är det avklarat och om 3-4 veckor får jag provsvaren. Fick reda på lite, både posetivt och negativt...

Men nu ska vi till Johanna och Andreas och träffa Moa :) <3


Falkenberg

Sitter på hälsa och rehab med mamma... Ska till arkens zoo sen och efter det bär det av till stallet , då blir det ihopsläpp och ridning... Lite små nervös för ihopsläppet men tur att jag har två okomplicerade hästar så det ska nog gå bra.


Nattinatti

Nää nu ska jag ta och stoppa min trötta kropp i sängen...
Imån blir det sista utsläppet (jippo hihi), sen blir det i väg till Falkenberg vid lunch typ och sen är det stallet som gäller, ihopsläpp och insläpp skall göras :) + rida...

Men aja nu ska jag sova så höres vi imån...

Bilden är från förra sommaren :)


Dagens pass 2/10-2011 - Lillen

Nu så äntligen lyckas jag skriva om dagens pass på rätt dag.

Idag var det Lillens tur att röra på sig och vi var på banan idag. Han var på sitt mera kaxiga humör vilket jag föredrar för det är då hans arbetesvillighet är på topp.

Jobbade med en del volter (20 m) i både skritt och trav och sen la jag in lite halter här och var. Jobbade även en del i trav då vi liksom är där nu i igångsättningen.
Han var grymt fin och posetiv, han tog sig ett jämnt och fint stöd och lyssnade riktigt bra får jag säga. Lite testade han igenom att sparka och bocka men det gör ingetting kan jag tycka så länge han inte gör det hela tiden.
Det jag "krävde" av honom idag var att koncentrationen skulle vara på mig och att gas + broms funkade och dom målen tyckte jag han uppfyllde med marginal.
Helt sjukt att han gick nästa hela tiden i en rund fin form och fick med sig både rygg och ben några ggr eller så ofta som han orkar.

Måste bara lära mig att rida i hans stora gångarter... Skritten går ju bra och där blir jag stabil i sits och lägger bara handen så tar han stödet. Men i traven som är GIGANTISK så blir jag lätt lite hård märkte jag då jag försöker hitta ett stöd med musklerna som oftast lyckas men ibland orkar jag inte hålla det. Men det är ju en övningssak antar jag :)


Redo för höst...

Nu äntligen är vi redo för hösten...

Har gått mina "höstritualer" i stallet så nu är det liksom let it come... Även om den redan varit här ett tag ;)

Så nu är alla täckena i stallet, beauty klippt, Höstbaden är avklarade, dom är båda friserad, ja allt är klappat och klart...

Och imån släpps hästarna in i vinterhagen och rutinerna börjar... Blir även ihopsläpp med den nya hästen imån oxå... Spännande...


Klippklipp

Min ny friserad prinsessa :)


Klippning

Har klippt klart beauty nu. Blev helklippning idag så nu är allt hår borta :) härligt!!!
Lika snäll som vanligt och snäll häst = snabbt jobb.

Nu ska lillen in från hagen och ett pass i hagen väntar honom.


Filmtime

Sitter och kollar Troja med brosan... Sega som tusan men va fanken det är söndag... Sen är det 3 dagar som är fullspäckade så då får man vara lite seg idag :)


Stallet klart

Hästarna är ute i hagen och stallet är fixat... Så nu är bara en ev klippning och ett pass med lillen kvar, men det får bli i eftermiddag...
Så skönt att ha det tråkiga klart och bra få lägga sin energi på hästarna istället för att ställa sig och mocka det första man gör sen...

Släppte faktiskt ut lillen utan täcke idag då han har varit så varm dom senaste dagarna med täcket så vi testar. Han verkade inte klaga iaf...


Provresultat

Fick hästarnas provresultat från träckprovet vi tog i tisdags igår.

Visade sig att dom båda hade lite mask så blir att avmaska dom ikväll.
Men trodde lillen skulle haft mera iom bete, unghäst osv men fel hade jag. Skönt att ha fel i ett sånt läge ;) hahaha

Himla skönt att man kan göra prover på dom och inte dra i dom en massa i onödan, har ju gjort prover på beauty innan och alltid visat noll så man inte behövt att maska och hade man inte odlat då hade man ju tryckt i henne i onödan... Denna gången är nog bara för att hon gått med så mkt unghästar sen vi flyttade ner hit.

Gjorde proven hos husdjurlabbet.se...


Dagens pass 30/9 2011 - Lillen

Får skriva om hans pass nu på morgonen istället då jag somnade så fint igår efter jag pillat med bloggens header...

Red ut vindkraften med Michaela som ni vet, vi var nog ute 1 timme. Travade en gång en liten sträcka och det gick bra, däremot så känner man hur obalanserad han är i traven just nu men det går framåt ju längre bit man travar + att han är i så långt igångsatt i traven än.

Sen höll hästarna ett rätt gott skrittempo hela vägen, var mest långtyglar och miljöträning men testade att lägga stöd några ggr och det tog han så fint direkt utan tjafs.

Sen så var vi tvungna att gå förbi kossorna idag som stod precis vid vägen och det fanns inte nån direkt plats för att gå långt ifrån dom. Men det gick bra, han tvekade först men sen smög han sig förbi ( om man nu kan ta det bär man är så stor hahaha) sen att han var stor som ett hus och trippade gör ingetting tycker jag, han gjorde det iaf :) duktigt pojke.
Även galopperade och galna shettisar/ welshar var inga problem utan bara intressant denna gången. Han går från klarhet till klarhet.


RSS 2.0