Galoppträning

Fick ju instruktioner av Per att ut och galoppträna för att stärka galoppen och bygga muskler oxå... Han har ju en riktigt riktigt bra galopp men måste orka mera och det skall göras ute...


Tog en runda som heter Vindkraften som går nere vid havet och som är den som passar bäst för galopparbete ute... Lillen har aldrig gått denna rundan själv och finns både det ena och det andra att bli rätt för men icke sa nicke... det som han blev mest rädd för är som ni vet ponnysarna men resten var skitsamma... Däremot hade jag en otroligt laddad häst som både trippade och tyckte det var roligare att galoppera än att trava och mer än gärna gjorde stadiga fattningar men mindre glad i att sakta av...men det spelar ingen roll, då det viktigaste är att han har kul och det hade han :)


Fick upp flåset rejält på honom och han släppte nått otroligt bra i alla gångarter och var framme för skänkel och lätt i handen även i traven där han lätt tjafsar lite då det är han jobbigaste gångart.
Ja han var riktigt fin idag och hade gärna ridit längre men man skall sluta på topp, eller ridvägen tar slut hehe...

I galoppen så la jag mkt tid på fattningarna och att dom skulle vara lugna, ordentliga och planerade - dom är jag så nöjd med så kunde inte be om bättre... Sen så rullade jag mest på i galoppen, lite små checkar men inget samlande eller liknade utan ett jämnt tempo som fokuset var på att hålla... Vilket även detta gick bra...

Är som sagt riktigt nöjd med honom idag och detta träningsättet kommer vi fortsätta med då han var grymt posetiv och sjukt fin... Rida ut mkt mkt mera MY!!!!!



Förresten vad tycker ni om utsikten vi hade längs vägen??? Visst är den härlig...






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0